SDP poziva na protest zbog poskupljenja goriva

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Socijaldemokratska partija poziva građane na protest 14. oktobra zbog 13. povećanja cijene goriva ove godine, rekli su iz ove partije.

Protest građana, kako je precizirano, organizovaće se ispred sjedišta Ministarstva finansija u Podgorici (Ulica Stanka Dragojevića).

Povećanje cijena goriva, 13. po redu, utiče, kako su naglasili, na pad životnog standarda građana i rast cijena.

Na konferenciji za medije održanoj juče u Skupštini Crne Gore član predsjedništva SDP-a Mirko Stanić je rekao da su obnovili inicijativu za smanjenje akciza na gorivo, ali ona sedam mjeseci “stoji” u Skupštini i ne dolazi na red.

“Vlada Crne Gore ne pokazuje ni mrvicu želje da se ovo stanje ispravi. Stanje je alarmantno, moramo da djelujemo hitno”, ocijenio je Stanić.

Tada je saopštio da SDP poziva građane na protest ispred Ministarstva finansija od 13 časova.

“Ako 10 eura uspemo goriva, šest ide na akcize i PDV, a četiri eura je stvarna vrijednost goriva. U Crnoj Gori je danas ono skuplje nego u Luksemburgu, Češkoj, Poljskoj… Nama je skuplje gorivo nego u Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini za do 25 centi. Cijena dizela kod nas je 1,30 eura, dok je u BiH 1,16, a u Sjevernoj Makedoniji 1,06 eura”, naveo je Stanić.

Izvor: pobjeda

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta