Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: gov.me

Crnogorska ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović učestvovaće na ministarskom sastanku Upravljačke platforme Zapadnog Balkana za istraživanje i inovacije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, sastanak će se održati u utorak u Tirani, u organizaciji Evropske komisije i Vlade Albanije.

“Sastanak Upravljačkih platformi na ministarskom nivou biće prilika za razmjenu iskustava i napretka na polju kulture, istraživanja, inovacija i obrazovanja i o budućim zajedničkim aktivnostima koje će imati za cilj pospješivanje saradnje između regiona i zemalja Evropske unije”, kazali su iz Ministarstva.

Šćepanović će na ministarskom okruglom stolu o istraživanju i inovacijama predstaviti preduzete aktivnosti koje se odnose na implementaciju Agende Zapadnog Balkana o inovacijama, istraživanjima, obrazovanju, kulturi, mladima i sportu, s fokusom na oblast inovacija.

“Pored resornih ministara šest zemalja Zapadnog Balkana, na ministarskom okruglom stolu učestvovaće i visoki predstavnici Savjeta za regionalnu saradnju, Francuskog predsjedavanja Savjetom EU, COST asocijacije i Evropske komisije – Udruženog istraživačkog centra”, navodi se u saopštenju i dodaje da je Evropska komisija pokrenula Upravljačku platformu za istraživanje i inovacije u cilju pospješivanja saradnje u određenim oblastima između zemalja Zapadnog Balkana, zemalja Evropske unije i Evropske komisije.

Iz Ministarstva su saopštili da se važnost Upravljačke platforme za istraživanje i inovacije ogleda u pružanju kvalitetnih smjernica zemljama Zapadnog Balkana u cilju napredovanja ka Evropskom istraživačkom prostoru.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta