Šćekić: Tema “Sunčanog kampa” inkluzija i tolerancija u društvu

Foto: Gradski.me

Reload2 program i Glavni grad organizovali su za mlade građane “Sunčani kamp tolerancije”, gdje će učiti o borbi protiv govora mržnje i mnogim drugim važnim temama, kazala je za Gradsku RTV programska menadžerka Dženana Šćekić. Kamp će biti održan na Cetinju od 25. i 26. maja.
Tema dvodnevnog “Sunčanog kampa” je inkluzija i tolerancija u društvu, ističe Šćekić.

„Mi smo organizovali ovaj kamp nakon što smo sproveli istraživanje koje je pokazalo da postoji određeni nivo netolerancije i diskriminatornog razmišljanja mladih, u smislu različitosti, različitih kategorija, i htjeli smo da utičemo na njihovu svijest pa makar u ovako neformalnom obrazovanju“, kazala je Šćekić.

Interesovanje za kamp je veliko, kaže Šćekić i dodaje da su popunjena mjesta iako konkurs još nije završen.

„Kamp će biti održan na Cetinju u hotelu Grand. Sva mjesta su već popunjena ali ohrabrujemo mlade da nas prate, jer cemo u buduce imati razne projekte, niz kampova i projekata. Istraživanje nam je pokazalo da je mladima interesantno, da mladi vole da se uključe“, objašnjava Šćekić.

Poziv je bio namijenjen mladima od 18 do 30 godina iz Podgorice, Zete, Danilovgrada i Cetinja. I UNDP-a najavljuju još mnogo projekata koji će usavršiti život mladih.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments