Uprskos tome što su joj dostupni najskuplji preparati za ulepšavanje, Ketrin Zita Džouns najviše voli domaću kozmetiku:

“Istrljam mešavinu meda i soli po cijelom tijelu kako bih napravila piling i navlažila kožu. Nakon što to operete, koža izgleda sjajno. Takođe, umesto regeneratora upotrebljavam mešavinu meda i piva. Nakon toga danima mirišem kao dno pivske bačve, ali taj tretman je odličan za kosu”, otkrila je ljepotica.

Ipak, ona nije jedina koja se povremeno posluži malim trikovima. Kameron Dijaz pati od akni, pa mora da izbjegava agresivne pilinge koji pogoršavaju taj problem. Zato lice svakog dana trlja mlijekom u prahu, od čega koža postaje izuzetno meka.

Aluminijska folija sužava pore

Ako patite od proširenih pora na licu, stavite aluminijsku foliju u zamrzivač, isjecite otvore za usta i nos i prislonite je na lice. Hladna folija suziće pore i delovaće protivupalno, tvrdi stilista Remi Gafni, čija je klijentikinja i glumica Džulijama Margules.

Za bogatiji volumen kose gazirani napitak stavite u bočicu sa raspršivačem i poprskajte po suvoj kosi, otkriva make-up stručnjak Bret Fridman, koji je sređivao glumicu Vanesu Hadžins.

Trik je u maski i hladnoj vodi

Natali Portman kaže kako ne voli da kupuje kozmetička sredstva, nego ih priprema sama. Njena tajna je maska od zgnječenoga kivija pomiješanog sa kašičicom meda i malo jogurta. Masku treba nanijeti i držati na licu oko 20 minuta.

Manekenka Ađnes Dejn takođe ne upotrebljava skupe kreme. Ujutro lice i vrat samo ispljuska hladnom vodom, a za učvršćivanje tijela, naročito grudi, tokom tuširanja zadnji je mlaz obavezno hladan.

Sindi Kraford “skida” podočnjake krompirom , a Goldi Hon taj problem rješava na drastičniji način – kremom koja se inače koristi protiv hemoroida.

Italijanska glumica Ornela Muti obožava masku od zgnječenoga krastavca kojem doda malo meda i jogurta. Za mladoliki izgled masku na licu drži dvadeset minuta. Sandra Bulok takođe je obožavateljka voća – svakog jutra lice istrlja kriškom jabuke. To voće je bogato kiselinama koje odlično čiste kožu.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta