Vijeća i savjeti manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica u Crnoj Gori pozdravili su odluku premijera Milojka Spajića o odgađanju popisa za 3. decembar, u cilju kompletiranja svih neophodnih uslova za transparentan i krebilan popis.

To se navodi u zajedničkom saopštenju predsjednika Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić, Nacionalnog savjeta Albanaca Faik Nika, Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, Savjeta Muslimana Sabrija Vulić, Romskog savjeta Mensur Šaljaj i Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović.

Oni su podsjetili da je odgađanje za nekoliko dana bio i njihov zajednički zahtjev i apel prema Vladi.

“Vjerujemo da postoji dobra volja da se učini dodatni napor za obezbjeđivanje svih tehničkih okolnosti, uključujući odgovarajući softverski sistem”, kaže se u saopštenju.

Iz vijeća i savjeta su kazali da očekuju i leksibilnost da se izađe u susret opravdanim zahtjevima za učešće svih zainteresovanih predstavnika u komisijama i tijelima, kako na opštinskom nivou, tako i u samom Monstatu, kod kontrole unosa podataka.

Oni su dodali da očekuju fleksibilnost i oko ukupnog trajanja popisa.

“Pozdravljamo postignuti dogovor, ali želimo i njegovu punu implementaciju, u cilju izgradnje povjerenja u cjjelokupan proces popisivanja”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Mina

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta