Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Oni koji više preferiraju lakirati svoje nokte kući, umjesto odlaska kod kozmetičarke, odlično znaju i koja je muka održati ih dugo sjajnim i lijepim. Prije svega važno je koristiti kvalitetan lak koji će se duže zadržati na noktima, kao i bazni providni lak, koji ima funkciju očuvanja boje sjajnom…

Stručnjaci se slažu da je moguće imati besprekoran lak na noktima i u kućnim uslovima, ukoliko se vodite ovim savjetima:

Nokte nemojte močiti u vodi

Voda ne samo da može rezultirati širenjem ili skupljanjem laka, što može podići pigment, već može nokte učiniti krhkim i suhim, rekla je kozmetičarka Lauren Dune. Iako namakanje može pomoći omekšati grublju kožu na nogama, to nije uijvek nužno za nježniju kožu na rukama.

Koristite njegujuće lakove

Ako su nokti slabi i lomljivi, lak će se lakše skidati. Međutim, kvalitetni lakovi s hranjivim i hidratantnim sastojcima imaju malo veću zadržavajuću snagu. Kozmetičarka Nadine Abramcik kaže kako je najvažniji osnovni premaz pa ako ćete investirati u jedan kvalitetan lak neka to bude taj.

Koristite otporni završni sloj

Dobar otporan lak u dva sloja teže će se oguliti, ističe kozmetičarka Ejmi Lin.

Lak je potrebno dobro osušiti

Laku obično treba oko sedam do 10 minuta da se osuši. U tom periodu pokušajte mirovati i ništa ne raditi s vašim rukama.

Izbegavajte sušenje vrućim vazduhom

Ako želite ubrzati vrijeme koje je potrebno da se lak osuši može vam pomoći ventilator ili fen za kosu. Ipak, pripazite da izaberete hladan vazduh jer vrućina može prouzrokovati mjehuriće i pucanje laka.

Izvor: Zadovoljna.rs

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta