Na javni oglas za izbor dvoje sudija Apelacionog suda prijavilo se sedam kandidata.

Kandidati su sudije podgoričkog Višeg suda Vojislavka Vuković Goločevac i Predrag Krstonijević, sudija Osnovnog suda u Ulcinju Gazmend Kalabrezi i bjelopoljskog Višeg suda Dragan Mrdak, te sudija Privrednog suda Dijana Raičković, specijalni tužilac Zorica Milanović, ali i predsjednik Višeg suda u Podgorici u dva mandata Boris Savić, potvrđeno je “Danu” iz Sudskog savjeta. Odluka o izboru biće donijeta na narednoj sjednici, koja će se održati ove sedmice.

Lista kandidata je sastavljena na osnovu dva javna oglasa za izbor po jednog sudije Apelacionog suda, koji su raspisani 11. septembra prošle i 12. februara ove godine.

Podsjetimo, počev od 10.7.2023.godine, uslovi u kojima je radio Apelacioni sud bili su otežani. Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji krova i fasade zgrade u kojoj su smješteni Vrhovni sud, Apelacioni sud i Viši sud u Podgorici, kancelarije sudija i službenika Apelacionog suda, kao i pisarnica tog suda, izmještene su u staru zgradu Vlade, koja nije mogla da zadovolji prostorne potrebe ovog suda, niti bezbjednosne uslove, zbog čega su se sjednice vijeća i pretresi u krivičnim predmetima uz prisustvo pritvorenih lica održavali u prostorijama Vrhovnog suda u Njegoševoj ulici.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta