NAJNOVIJE

Prijedlogom za promjene Zakona o državljanstvu Crne Gore i Uredbom biračkog prava, sa  jasnim namjerama da se putem naturalizacije protjeranih građana iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova, koje je Crna Gora objeručke primila i udomila te oduzimanjem glasačkog prava građanima Crne Gore na privremenom radu širom svijeta, aktuelna vlast želi i hoće da promijeni demografsku strukturu Crne Gore po mjeri njihovih ciljeva i utapanja Crne Gore u skupinu grupacije zamišljenog Srpskog sveta, saopštio je predsjednik Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore Muamer Kalić.  

“Obzirom da je oblast o načinu sticanja crnogorskog državljanstva mikronski regulisana prije održavanja Referenduma o nezavisnosti Crne Gore, Savez dijaspore i iseljenika Crne Gore  smatra da se pomenuti zakon ne smije mijenjati ni po kakvu cijenu”, navodi on.

Kako dodaje, njihove reakcije su upozoravajuće i savršeno jasne.

“Zbog specifičnosti strukture domicilnog stanovništva, dopušteno je sticanje državljanstva samo u prirodnom priraštaju, te posebnih prilika od značaja za prosperitet i razvoj Crne Gore.

Sve aktivnosti potpomognute lobijima iz susjednih država, da se vrši pritisak na određene zemlje prijema naših državljana, koji privremeno rade i žive širom svijeta i Evrope, da se brišu sa izbornog spiska građana Crne Gore neće moći da prođe…! Pripremili su podvalu…, da naturalizuju svoje „miljenike-biračku mašinu“ a domicilno stanovništvo, koje je privremeno prosuto po svijetu, da izbrišu sa izbornih spiskova građana Crne Gore. Zašto…?!”, pita Kalić.

Takve se, kaže, namjere urgentno u korijenu moraju zaustaviti, a sve u interesu mira i prosperiteta Crne Gore, koja je dodaje, stekla ugled u međunarodnim institucijama, posebno od trenutka sticanja samostalnosti i nezavisnosti Crne Gore, te prijema u punopravno članstvo euro-atlanskoga saveza.

“Savez dijaspore i iseljenika Crne Gore, jasno skreće pažnju da se poštuju pomenuta pravila, koja su ujedno garancija mira i prosperiteta Crne Gore. U suprotnome, to bi bio put u neizvjesnost i haos u voljenoj nam Crnoj Gori.

Savez ohrabruje i poziva sve članice i druga društva i udruženja crnogorskih građana širom svijeta da daju otpor ovoj suludoj nakani aktualne crnogorske Vlade i vlasti.

Mi u Savezu dijaspore i iseljenika Crne Gore, želimo vjerovati da će razum preovladati i da će se naša upozorenja i te kako uzeti u obzir”, zaključuje Kalić.

Izvor: Antena m

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta