Search
Close this search box.

Ministar unutrašnjih poslova

Šaranović: MUP kontinuirano poboljšava svoje kapacitete

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, članovi Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore i predstavnici domaćih i međunarodnih organizacija posjetili su Centar za prihvat stranaca koji traže međunarodnu zaštitu na Božaju, saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
Foto: Gradski.me

Ministar Šaranović je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao krovna institucija u čijoj su nadležnosti migracije, obezbijedilo visoke standarde zaštite ovih lica i da svakog dana radi na njihovom unapređenju. 

„Otvaranjem Odsjeka Božaj koji raspolaže sa 60 mjesta, Crna Gora je omogućila  strancima koji traže međunarodnu zaštitu adekvatan smještaj u cilju njihovog zbrinjavanja. Ovaj  Odsjek svojim postignućima parira mnogim drugim regionalnim prihvatnim centrima“, poručio je ministar Šaranović.

Osim toga, u Ministarstvu unutrašnjih poslova u toku su pripremne radnje za izgradnju novog objekta Centra za prihvat stranaca na Božaju, kao i nadogradnju Centra u Spužu, čime će se višestruko poboljšati i povećati smještajni kapaciteti.

On je kazao da je od stavljanja u funkciju 2020. godine u objektu boravilo 5.961 stranaca koji traže međunarodnu zaštitu i podsjetio da Direkcija za prihvat raspolaže i sa Odsjekom u Spužu čiji je kapacitet 104 mjesta. 

„Poseban akcenat stavljen je na potrebe ranjivih grupa, prevashodno djece i žena. Crna Gora nastaviće da bude posvećena ostvarenju strateških ciljeva i u saradnji sa partnerima doprinositi integrisanom upravljanju migracijama, kako na regionalnom i evropskom, tako i na globalnom nivou“, saopštio je ministar Šaranović.

Uz predsjednika i članove Odbora za ljudska prava, Centar za prihvat stranaca na Božaju posjetili su i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, šef misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM), predstavnici Ministarstva zdravlja, Crvenog Krsta, UNHCR-a, NVO Građanska alijansa i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments