Šaranović: Raspisaću konkurs za direktora UP, po mogućnosti već u ponedjeljak

gradski.me

Foto: Gradski.me

Pravni tim Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuće spor pred Upravnim sudom povodom rješenja o određivanju v.d direktora Uprave policije Aleksandra Radovića, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Šaranovć je u emisiji „Načisto“ na Televiziji Vijesti ponovio svoj, ranije iznijeti stav, da je rješenje o određivanju v.d direktora Uprave policije donijeto u direktnoj suprotnosti sa Zakonom o unutrašnjim poslovima.

On se u svoje lično ime izvinio predstavnicima medija koji su do ranih jutarnjih časova čekali vladinu pres konferenciju za medije.

Rekao je i da je jedan od najredovnijih ministara na sjednicama Vlade, te dodao da je u jutarnjim časovima sa djetetom bio u dječijoj bolnici, što je razlog zbog kojeg nije prisustvovao današnjoj sjednici.

Vlada Crne Gore je većinom glasova izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije na prijedlog premijera Milojka Spajića.Izborom Radovića došlo je do direktnog i grubog  kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, kazao je Šaranović.

On je saopštio da će činjenicu ko je počinilac kršenja Zakona utvrditi nadležna sudska instanca, ali nije htio konkretno da odgovori na pitanje protiv koga će podnijeti prijavu.

Tvrdi da je kandidat za v.d. direktora UP Lazar Šćepanović napravio razliku u odnosu na ostale.

“To to sam predložio Šćepanovića nije samo moje subjektivno mišljenje”, istakao je Šaranović, dodajući da je Šćepanović napravio razliku u odnosu na ostale i u pogledu radnog iskustva, poligrafskog ispitivanja…

Šaranović je rekao ne neće podnijeti ostavku iako je optužio premijera Spajića da gazi Zakon, Ustav i uzurpira njegove ingerecije.

„Mojom ostavkom bi bili zadovoljni oni zbog kojih je neću podnijeti:  Zoran Lazović i ekipa iz hotel Podgorica i Grand ekipa i druge ekipe organizovanog kriminala,“ saopštio je Šaranović.

On je najavio da će „u najkraćem mogućem roku, po mogućnosti u ponedjeljak, raspisati javni konkurs za direktora Uprave policije u punom mandatu“.

Izvor: TV Vijesti/PA/Antena M

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments