Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Indijski romanopisac i esejista Salman Ruždi napadnut je na pozornici u Njujorku.

Ruždi, autor čije je pisanje dovelo do prijetnji smrću iz Irana osamdesetih, napadnut je i izboden u vrat u petak dok se spremao da održi predavanje u zapadnom dijelu Njujorka, potvrdila je Njujorška policija u saopštenju.

Rita Landman, ljekarka, specijalistkinja endokrinologije, koja je bila u publici i ponudila pomoć, rekla je da je gospodin Ruždi imao više uboda nožem, uključujući jednu na desnoj strani vrata, i da je ispod njegovog tela bila lokva krvi. Ali ona je rekla da se činilo da je živ. “Ljudi su govorili: ’On ima puls, ima puls, ima puls”, prenosi Njujork post.

Jedan novinar je video kako je muškarac upao na binu u institutu “Šatokva” i počeo da udara i ubada Ruždija dok su ga predstavljali. Autor je pao na pod i nakon toga su ga sklonili, a muškarac je obuzdan.

Nije poznato u kakvom je stanju Ruždi.

Izvor: Jutarnji.hr

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta