Search
Close this search box.

Sahranjen Roberto Kavali

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Slavni dizajner Roberto Kavali sahranjen je danas u svom rodnom gradu Firenci, gdje je preminuo 12. aprila u 83. godini, posle duže bolesti.

Njegova sahrana održana je u bazilici San Miniato al Monte u Firenci, gdje je njegov kovčeg pozdravljen dugim aplauzom od strane brojnih modnih ličnosti i zvijezda šoubiznisa.

Posljednji ispraćaj slavnog Roberta Kavalija okupio je njegovu porodicu – njegovih pet nasljednika, partnerku Sandru Nilson sa kojom je 2023. dobio ćerku, ali i bivše supruge.

Na sahrani je bila bivša supruga Roberta Kavalija, Eva Marija, sa kojom je on dobio troje djece Rejčel, Robina i Danijela Kavalija, koji se bave modnim dizajnom.

Legendarnog kreatora ispratile su i poznate ličnosti iz Italije, a nakon službe u crkvi, kovčeg se tijelom prebačen je u automobilom pogrebne službe. Kavali je ispraćen uz suze i apaluz.

Italijanska novinska agencija ANSA javila je da je dizajner preminuo kod kuće u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Roberto Kavali rođen je 15. novembra 1940. u Firenci, glavnom italijanskom centru za obradu kože, Kavali je bio poznat po upotrebi štampane kože i farmerki.

Popularnost je stekao 1970-ih, radeći zvijezdama kao što su Sofija Loren i Brižit Bardo, a decenijama kasnije njegov stil poštovale su generacije poznatih ličnosti, od Kim Kardašijan do Dženifer Lopez.

Izvor: N1

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments