Pixabay

Foto: Pixabay

Više od 5,5 miliona Amerikanaca ima imovinu veću od milion dolara, što je povećanje od 62 odsto u protekloj deceniji i po tom broju SAD su ponovo pretekle Kinu, navodi se danas u podacima američkih konsultantskih kompanija.

Prema istraživanjima kompanija “Henley & Partners” i “New World Wealth” uvećanje broja američkih bogataša znatno je iznad svjetske stope rasta od 38 odsto, prenio je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Medij navodi da je tokom proteklih pet godina populacija milionera u SAD porasla je 35 odsto, skoro dvostruko brže od Kine, pa u Americi sada živi 37 odsto svjetskih milionera, prenosi Tanjug.

SAD imaju 9.850 onih čija imovina vrijedi najmanje 100 miliona dolara, u poređenju sa 2.352 u Kini, a 788 Amerikanaca su milijarderi naspram 305 Kineza.

Jedan od šefova kompanije “Henley & Partners” Dominik Voleku naveo je da su stroga blokada zbog kovida u Kini i povećanje vladinih intervencija u privatnom sektoru, usporile rast stvaranja bogatstva u toj zemlji.

Izvor: Agencije

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta