Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je uvelo zabranu ulaska na teritoriju Rusije za 62 kanadska državljana.

U odgovoru na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula ove godine, koje su ovoga puta pogodile, pored zvaničnika, novinara i stručnjaka koji su zamjerili Otavi i Patrijarha moskovskog i cijele Rusije Kirila, 62 kanadska državljana su podvrgnuta zabrani ulaska u Rusku Federaciju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, prenio je Interfaks.

Zabrana se odnosi na posebno neprijateljski karakter akcija vladajućeg režima premijera Džastina Trudoa, sprovedenih sa ciljem da se vrijeđa ne samo multinacionalni i multikonfesionalni narod Rusije, već i pravoslavni vjernici širom svijeta, uključujući i u Kanadi, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije napominje da je pri sastavljanju liste uzeta u obzir njihova zlonamjerna aktivnost u borbi protiv ruskog svijeta i tradicionalnih vrijednosti.

Na listi se nalaze i zaposleni u kancelariji potpredsjednice vlade Kanade Kristi Frilend i u Ministarstvu spoljnih poslova.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta