Foto: Pixabay

Rusija je tokom noći lansirala 21 bespilotnu letjelicu i tri krstareće rakete na Ukrajinu, ali su sve bespilotne letjelice i dve rakete uništene prije nego što su pogodile svoje ciljeve, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Treća raketa nije uništena, ali nije stigla do cilja, saopštile su vazduhoplovne snage ne iznoseći više detalja.

Bespilotne letelice iranske proizvodnje “šahed” uputile su se ka zapadnom regionu Hmeljnicki, saopštile su vazduhoplovne snage. 

Cilj nije identifikovan, ali u regionu se nalazi velika vazdušna baza. 

Vazduhoplovstvo je saopštilo da su rakete oborene iznad južnog regiona Nikolajeva, dok su dronovi oboreni u sedam provincija širom Ukrajine.

Rojters navodi da nije mogao nezavisno da provjeri ukrajinski izvještaj. 

Ranije danas rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je fregata njene Crnomorske flote izvela napad sa četiri krstareće rakete na ukrajinsku vojnu infrastrukturu, ali nije poznato kada se napad dogodio.

Ukrajinska mornarica saopštila je da su tri ruske krstareće rakete lansirane iz oblasti Herson koja se graniči sa Crnim morem, čiji su djelovi pod ruskom kontrolom od početka rata koji je Moskva započela prije 21 mjesec.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta