Foto: RSCG

Prvi čas u okviru projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), održan je i u vrtiću „Zagorka Ivanović“ u Cetinju, saopšteno je iz RSCG.

Pedeset mališana prisustvovalo je prvom času u okviru projekta koji se u prvoj godini realizuje u Podgorici, Nikšiću i Cetinju.

Prvi čas sa mališanima u tom vrtiću odradili su treneri Filip Popović i Draško Kaluđerović.

U radu sa mališanima pomagali su im i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i kapiten reprezentacije Mirko Radović.

Foto: RSCG

Času su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, koje je institucionalno podržalo ovaj projekat.

Rukometni savez Crne Gore je i vrtiću “Zagorka Ivanović”, kao što je slučaj i sa vrtićima „Ljubica Popović“ i “Đina Vrbica“ u Podgorici, te „Dragan Kovačević“ u Nikšiću, donirao vrijednu opremu koja će koristiti djeci u narednom periodu.

Projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ se inače, realizuje uz podršku EHF-a, nakon što je u septembru prošle godine na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa „evropskom kućom rukometa“.

Djeca uzrasta od tri do šest godina će biti u prilici da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je jedan od najuspješnijih u našoj državi.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta