S obzirom da Ramazan počinje 13. aprila i trajaće narednih 30 dana, kada se tokom cijelog dana posti, a ugostiteljski objekti poput kafića i restorana uglavnom ne rade, iz odbora URA u Rožajama predlažu nadležnim organima koji donose epidemiloške mjere da razmotre prijedlog da se produži radno vrijeme ugostiteljskim objektima u gradu, ali i u cijeloj državi u gradovima gdje to situacija dozvoljava.

“Smatramo relanim i neophodnim  da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata, posebno u Rožajama, jer imamo situaciju da većina lokala u našem gradu ne radi u toku dana za vrijeme ramazanskog posta a da po sadašnjim mjerama zatvaranje objekata je predviđeno za 21h dok zabrana kretanja počinje od 22h. Apelujemo na nadležne organe da razmote naš prijedlog i, nadamo se, donesu novu odluku koja će značiti da se produžava radno vrijeme ugostiteljskim objektima do 23h a da zabrana kretanja bude od ponoći”, kazali su iz rožajskog odbora URA.

Oni ističu da ako nadležni nijesu u mogućnosti da mjeru donesu na nivou cijele zemlje onda bi to mogli u gradovima gdje je epidemiološka situacija sve povoljnija, kao na primjer u Rožajama.

“U Rožajama je trenutno u padu broj oboljelih od Covid-19  što ujedno daje prostora da se postupi po pomenutom zahtjevu kojim bi olakšali rad ugostitelja u ovom gradu. Na ovaj način bi se olakšalo i građanima Rožaja  praktikovanje određenih ramazanskih aktivnosti a sa druge strane uticalo na očuvanju radnih mjesta”, zaključuju oni.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta