Foto: UEFA EURO 2024/Facebook

Nakon što su prije samo tri dana fudbalslki reprezentativci Bosne i Hercegovine prilično lako savladali Island u Zenici (3:0), večeras su dosta glatko poraženi od Slovačke u Bratislavi (2:0) u okviru drugog kola grupe J kvalifikavija za EP. 

Izabranici Faruk Hadžibegića u prvom dijelu nisu uputili šut ka golu protivnika, probudili su se u drugom, zaigrali nešto bolje, ali nedovoljno čak ni da se ublaži poraz. 

Slovaci su stigli u vođstvo u 13. minutu golom Roberta Maka. 

Tačku na meč stavio je Lukaš Haraslin pet minuta prije odlaska na veliki odmor. 

Slovaci su tako dobro reagovali poslije đršavog remija bez golova sa Luksemburgom prije tri dana, takođe na istom ovom stadionu. 

U okviru iste grupe Portugal je rutinski pobijedio Luksemburg u gostima sa ubjedljivih (6:0). 

Ponovo se istakao Kristijano Ronaldo koji je bio dvostruki strijelac, baš kao i u prvom meču kvalifikacija protiv Lihtenštajna. 

Već poslije pola sata igre na semaforu je stajalo 4:0 u korist gostujuće selekcije. 

Ronaldo u 9. i 31. minitu, dok su između njegovog prvog i drugog gola pogađali Žoao Feliks (u 15) i Bernardo Silva (u 18). 

Na 5:0 povisio ke rezervista Otavio u 77. minutu. 

U 85. minutu još jedan rezervista Rafael Leao je promašio penal, međutim iskupio se četiri minuta kasnije i svojim golom potpisao trijumf. 

Italija je reagovala poslije poraza od Engleske u Napulju na startu (2:1) i večeras opravdala ulogu favorita savladavši Maltu na strani (2:0). 

Oba gola viđena su u prvih 45 minuta. 

Mrežu domaćina načeo je Mateo Retegui u 15. minutu. Napadač Tigrea bio je strijelac jedinog pogotka za “azure” u porazu od Engleza. 

Konačan ishod postavio je Mateo Pesina u 27. minitu.

Dvostruki asistenti bio je Sandro Tonali. 

Finska je golom Bendžamina Kalmana iz 28. minuta pobijedila Sjevernu Irsku u Belfastu. 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta