Search
Close this search box.

Roko Tolić novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore

Aerodromi Crne Gore

Foto: Aerodromi Crne Gore

Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) je Roko Tolić odlučio je odlučio Odbor direktora na sjednici koja je održana danas i to nakon, kako su saopštili, međunarodnog konkursa i intervjua sa devet kandidata.

„Čvrsto smo uvjereni da će Roko Tolić znanjem, iskustvom i energičnom vizijom opravdati naše povjerenje i ispuniti očekivanja države i najšire javnosti“, poručuju iz Odbora direktora ACG.

Nakon što je od 2000. do 2001. godine radio kao zamjenik gradonačelnika Dubrovnika, Tolić je karijeru u avijaciji gradio u Zračnoj luci Dubrovnik gdje je od 2001. godine do danas obavljao više funkcija. U periodu od 2001. do 2009. godine bio je direktor zajedničkih poslova, a od 2009. do 2018. je bio na poziciji glavnog direktora.

U tom periodu, kako se navodi u njegovoj biografiji, bio je zadužen, između ostalog, za sprovođenje EU projekta razvoja i obnove aerodroma u Dubrovniku, a prethodno i za uspostavljanje sistema bezbjednosti. Od 2018. godine do danas je bio angažovan na poziciji direktora sektora trgovine.

Od 2009. godine je član borda Međunarodnog udruženja izvršnih direktora aerodroma (IAAE), a od 2011. je i član komiteta za bezbjednost u Međunarodnom savjetu aerodroma (ACI).

Istovremeno je i ovlašćeni auditor za zaštitu vazdušnog saobraćaja u Međunarodnom udruženju civilnog vazduhoplovstva (ICAO).

Po struci je diplomirani ekonomista.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci