Rješenje situacije u Šavniku mora biti sistemsko

Foto: Gradski.me

Država nema snage da riješi problem izbora u Šavniku, jer oni koji opstruiraju izbore ne doživljavaju sankcije zbog toga, ocijenili su sagovornici Gradske TV.

Novinar Pobjede Duško Mihailović kaže da situacija u Šavniku ne može da se poistovjeti sa onom koju smo imali u Andrijevici i Budvi.

„Mi smo došli u ovu situaciju zbog nedjelovanja državnih organa koji su prije godinu i po trebali da pokažu snagu“, ocjenjuje Mihailović i dodaje da izborni proces mora da se dovede do kraja.

Foto: Gradski.me

Zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dana Mili Prelević je, u emisiji „Pressing“ Gradske TV, istakao da rješenje mora biti sistemsko.

„Nadam se da će premijer u svom paf – paf maniru riješiti ovu situaciju, jer ovoga puta nije u pravu, u pravu je predsjednik države koji je rekao da se mora završiti izborni ciklus da bi se raspisali novi izbori ili da bi se skratio mandat Skupštini. Moraju se prvo završiti izbori na ta dva biračka mjesta“, navodi Prelević.

Foto: Gradski.me

Prelević ističe da će Crna Gora teško zatvoriti poglavlja 23 i 24 bez pomaka kada je riječ o novinarima, dok Mihailović smatra da bi tužioci trebalo da uzimaju ozbiljnije u obzir preporuke Komisije za istragu napada na novinare.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku u nastavku:

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments