Rezultati izbora u Budvi mogu se preslikati i na državni nivo

Javna potrošnja je previsoka i Crna Gora tim putem ne može da ide, kazao je politički analitičar Davor Dokić u emisiji "Pressing" Gradske TV.
Foto: Gradski.me

Olaka obećanja koja je davao premijer Milojko Spajić, kako kaže Dokić, dovela su do lošeg rezultata PES-a u Budvi.

Dokić ističe da su dva najmoćnija čovjeka u državi – predsjednici Vlade i Skupštine Milojko Spajić i Andrija Mandić najveći gubitnici lokalnih izbora u Budvi.

„Biće tri kluba u Budvi – NSD, DNP i SNP. Oni imaju pravo da formiraju odborničke klubove. SNP je već jutros počeo pregovore, što je jasan signal da žele otklon od NSD-a“, navodi Dokić i podsjeća da je jasno saopšteno da ne dolazi u obzir koalicija sa NSD-om i DPS-om.

Foto: Gradski.me

Sličnog stava je i politikolog Vladimir Pavićević koji kaže da je upitan autoritet Spajića i Mandića.

„Izbori u Budvi pokazali su da ključne ličnosti u crnogorskoj politici imaju problem sa oslabljenim autoritetom. Predsjednik države Jakov Milatović ima problem sa autoritetom, ali iz drugih razloga“, kaže Pavićević.

On naglašava da su izbori u Budvi više puta nagovještavali što može da se dešava na državnom nivou, za šta postoji mogućnost i ovog puta.

Foto: Gradski.me

Pavićević ocjenjuje da, ukoliko nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović ne dogovori saradnju sa koalicijom „Za budućnost Budve“, to znači da Jovanović ima mogućnost da formira koaliciju sa odbornicima koji nastupaju u ime svih drugih lista, izuzev DPS-a i NSD-a.

Dokić ističe da su državni resursi zloupotrijebljeni u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u Budvi, ali i mediji.

„Portal Borba objavio je istraživanje koje nije istraživanje, već kreiranje javnog mnjenja“, navodi Dokić, dodajući da je pomenuto navodno istraživanje promašilo rezultate pojedinih izbornih lista čak za 15 odsto.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments