Search
Close this search box.

Retrogradni Saturn gazi u Ribama: Gospodar vremena donosi karmičke lekcije do novembra

Završetaka ima u izobilju. Granice su stvorene – vjerovatno po prvi put ikada. Suočili smo se licem u lice sa našim zavisnostima, plivajući sve do dna.

Evo gdje smo otkrili ogromno blago koje nas je čekalo – jednom kada smo bili voljni da zaronimo.

Tri godine dejstva Saturna u Ribama

Ovdje smo se suočili sa svojim osjećanjima i svim načinima na koje smo pokušali da ih izbjegnemo. I ovdje smo našli hrabrosti da preuzmemo vlasništvo i da se ne valjamo u obeshrabrujućim ulogama žrtve. Saturn nam daje tri godine da se uhvatimo ukoštac sa preprekama u znaku koji posjećuje.

Prva godina najteža

Prva godina njegovog tranzita u bilo kom novom znaku je često najteža, pri čemu se osjećamo izgubljeno na moru, nepoznato sa teritorijom i bez dodira sa svojim unutrašnjim ja. U drugom, idemo glavom bez obzira i pravimo potrebne promjene.

U trećoj i posljednjoj godini osjećamo se samopouzdano, navikli smo se na ovu novu realnost. Imajući ovo na umu, ključan je trenutak da uzmemo u obzir koliko smo daleko stigli. Gdje smo se na ovom putovanju kroz znak kosmičkih Riba, znak duhovnosti, muzike, umjetnosti, granica i ranjivosti i osjećanja, našli? Retrogradni Saturn je nebeski poziv za preispitivanje. Da upijemo ono kroz šta smo prošli.

Sazrijevanje

Ipak, to nas oblikuje u odgovorne i zrele odrasle osobe. Oni sa planetama u promjenljivim znacima – Ribama, Djevicama, Strijelcem i Blizancima – između 19 i 12 stepeni najviše će osjetiti Saturnovu retrogradnost.

Ovi znakovi imaju zadatak da se suoče sa stvarnošću i da sa sobom ponesu samo ono čemu su spremni da se obavežu u godinama koje dolaze. Sve ostalo mora da se rastvori i nestane u maglovitim dubinama okeanskih Riba. Saturn čisti nered koji je Neptun ostavio za sobom, ostavljajući jasnoću i sposobnost suočavanja sa stvarnošću onakvom kakva jeste.

Jupiter se susreće sa Saturnom u kvadratu 19. avgusta, otkrivajući trenutak u kome ekspanzija i disciplina moraju biti integrisani u bilo koju oblast života koja se otkriva. Ova retrogradnost je došla baš kada nam je bila najpotrebnija i podržaće nas u završnoj fazi Saturnovog kosmičkog plesa.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments