Foto: MER

Crna Gora mora što prije krenuti u realizaciju kapitalnih energetskih projekata, posebno onih koji se tiču dobijanja prijeko potrebne balansne energije. S tim u vezi, izgradnja reverzibilne hidroelektrane bi bila od neprocjenjivog značaja, kazao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na sastanku sa predstavnicima kompanije POWERCHINA, koji su u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Mujović ističe da su Crnoj Gori potrebni kredibilni investitori – da nas podrže, da nam ponude finansijsku i ekspertsku pomoć, da prošire spektar mogućnosti kako bi Vlada Crne Gore i nacionalna energetska kompanija izabrali najpovoljniju opciju.

“POWERCHINA posjeduje ono što nam je potrebno i biće nam drago da se sa svojim ponudama pojave na tenderima koje planiramo raspisati“, istakao je Mujović.

Kompanija POWERCHINA, koja posluje u osam zemalja na teritoriji Evrope, već je učestvovala na važnim crnogorskim infrastrukturnim projektima, kao što je izgradnja sistema vodosnadbijevanja uz prioritetnu dionicu auto-puta Podgorica – Kolašin, a angažovani su i na određenim poslovima u okviru projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja. U oblasti OIE, trenutno su u regionu angažovani na izgradnji dvije vjetroelektrane (vjetro-parka) u BiH vjetro-park Ivovik i u Srbiji vjetro- park Vetrozelena.

Kako su predstavnici kompanije POWERCHINA informisali ministra Mujovića, prepoznate su mogućnosti i potencijali u oblasti obnovljivih izvora kojima Crna Gora raspolaže i upravo ova posjeta je planirana kako bi se kroz direktne susrete sa menadžmentom energetskih subjekata razmotrili optimalni modeli saradnje.

Predstavnici Powerchina kompanije će u narednim danima imati radne sastanke sa najvažnijim energetskim subjektima, kako bi razgovarali o konkretnim projektima koji bi mogli biti interesantni za razmatranje i eventualnu saradnju.

Sastanku sa predstavnicima kineske kompanije POWERCHINA prisustvovali su i državni sekretar Luka Prodanović i v.d. generalnog direktora Zvjezdan Vujović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta