Search
Close this search box.

RASTE BROJ ZARAŽENIH

Registrovan 181 slučaj malih boginja u Srbiji

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ saopštio je danas da je u Srbiji, zaključno sa 7. julom, registrovan 181 slučaj malih boginja. U periodu od 1. jula do 7. jula registrovan je 31 slučaj morbila i to 23 na teritoriji Novog Pazara, šest na teritoriji Beograda i po jedan slučaj u Novom Sadu i Loznici.
pixabay
Pixabay

Na teritoriji grada Beograda registrovana su 94 slučaja morbila u okviru epidemije prijavljene 22. februara, podsjetio je „Batut“ u saopštenju.

Na teritoriji Novog Sada registrovano je šest potvrđenih slučajeva morbila, dok je slučaj malih boginja potvrđen je 20. februara kod djeteta sa teritorije Sremskog okruga. Morbile su potvrđene 25. februara i kod nevakcinisanog djeteta sa teritorije Sjevernobanatskog okruga, uzrasta 13 mjeseci.

Slučaj malih boginja potvrđen je potom 29. februara kod osobe uzrasta 41 godinu sa teritorije Bora, koja je nepotpuno vakcinisana jednom dozom vakcine koja sadrži komponentu protiv morbila.

Na teritoriji Kolubarskog okruga registrovana su četiri potvrđena slučaja morbila, dok su dvije osobe oboljele od morbila na teritoriji Vranja. Na teritoriji Južnobanatskog okruga 18. aprila prijavljena je epidemija u okviru koje je registrovano deset potvrđenih slučajeva morbila.

Na teritoriji Niša registrovano je devet slučajeva oboljevanja od morbila kod sedmoro nevakcinisane djece uzrasta od 15 mjeseci do četiri godine i dvije odrasle osobe starije od 45 godina nepoznatog vakcinalnog statusa.

Epidemija na teritoriji Novog Pazara prijavljena je 7. maja, kada je registrovano 46 slučajeva morbila.

Na teritoriji Mačvanskog okruga registrovano je pet slučajeva morbila, tri na teritoriji Loznice i dva na teritoriji Krupnja, navedeno je u saopštenju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments