Foto: Uprava policije, Twitter

Tokom realizacije akcije  „Motocikl“ gdje je kontrolisano 136 vozača motocikala, zbog počinjenih prekršaja sankcionisana su 44 vozača motocikala, dok je u skladu sa zakonom isključeno iz saobraćaja njih 17, saopšteno je iz Uprave policije.

“Shodno planskim aktivnostima, imajući u vidu da se prethodnih dana dogodilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti, saobraćajna policija je 2. aprila 2021. godine realizovala operativnu akciju „Motocikl“”, navode u saopštenju.

Cilj akcije je, ističu, bio pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja.

“Najčešći prekršaji koji su registrovani od strane saobraćajne policije bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine”, kazali su iz policije.

Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju iz policije još jednom apeluju, kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbjednost i ostalih učesnika u saobraćaju.

Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta