Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Foto: AP

Foto: AP

Vlade Kosova i Albanije održaće u junu sljedeću zajedničku sjednicu, najavaio je albanski premijer Edi Rama poslije sastanka s premijerom Kosova Albinom Kurtijem, s kojim je razgovarao “o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije”, javlja Albanian post.

Rama je na Fejsbuku obajvio da je sa svojim „specijalnim prijateljem“ na ručku „detaljno razgovarao o Ohridskom sporazumu i daljem napretku procesa njegove implementacije“.

“Izrazio sam sve svoje simpatije Albinu zbog hrabrosti i realizma sa kojima je preduzeo važne korake ka normalizaciji odnosa sa Srbijom”, naveo je Rama.

On je, kako se navodi u saopštenju, ohrabrio svog kolegu da preduzme dalje korake, bilo za garanciju srpskih opština u okviru udruženja koje garantuje samoupravu srpskoj zajednici, bilo za djelovanje uz neophodne garancije srpskoj zajednici.

“Uvjerio sam ga da u ovom teškom procesu ima moju punu podršku”, naglasio je Rama.

Dvojica lidera nakon sastanka iza zatvorenih vrata nisu dala izjave za medije.

Premijer Kosova je u sličnoj posjeti boravio 13. oktobra prošle godine, podsjeća albanski portal.

Ranije danas Kurti se sastao i sa predsjednikom Albanije Bajramom Begajem i predsjednicom parlamenta te zemlje Linditom Nikolom, od kojih je dobio podršku za evropski plan o dijalogu Kosova i Srbije, objavio je Albanian post.

Izvor: Fonet

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta