Izvor: Pixabay

 Iskoristio bih priliku da koleginicama i kolegama studentima, budućim profesionalcima, ljudima od integriteta i značaja po naš društveni poredak, čestitam Dan studenata, saopštio je Matija Rakonjac Koordinator Foruma mladih SCG.

 O značaju ovog dana, kao i riječi ‘student’, koja predstavlja definiciju budućnosti svake države, ne treba govoriti samo danas, već kroz svakodnevne i manje političke, socijalne, ali i društvene participacije, a više velike korake, projekte i bolje uslove. Riječ ‘student’ nije zajednička imenica, ona je prije svega epska i filozofska definicija društva. Ona jeste budućnost, jeste akt objektivnosti, elementarne inteligencije, ali i opomene da se društvo gradi od početka i mladosti. Ono što ste Vi i mi. 

 Koliko god uslovi bili dobri i bolji nego ranije, nužno je pratiti evropske i svjetske modifikacije, jer društvo kao najživlja materija brzo napreduje. Međutim, sve to ne vrijedi ako nije usaglašeno sa studentskim životom, akademskom predispozicijom i uslovima koji moraju biti prijatni i adekvatni prije nego nužni i esencijalni.

 Jer studenti su najdinamičnija ćelija društva i civilizacije, budućnost i vizija društva, koje će biti slika iskustva donosioca odluka i ambicija mladosti i inovativnosti, a samo onda kada budemo jedno, svaka borba ima smisao.

 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta