Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Nikola Rakocevic Gradski.me

Foto: Gradski.me

Demokratska partija socijalista je spremna da bude konstruktivna i da izaberemo makar jednog sudiju Ustavnog suda, pod jasnim uslovima – poručio je na pres konferenciji poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

“Jedan uslov je da odredimo tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora i drugi uslov je da se povuče Zakon o predsjedniku. Ako parlamentarna većina spremna da razgovara i da državu izvučemo iz krize, spremni smo da u ponedjeljak, ili ako ne u ponedjeljak da se odgodi sjednica parlamenta, i da se dogovorimo. Međutim, bez jasnog određivanja datuma izbora i povlačenja nesutavnog zakona o predsjendiku mi nećemo glasati za sudije Ustavnog suda”, kazao je Rakočević.

SDT da krene u istragu koruptivnih radnji u EPCG, CEDIS i Rudniku uglja

On je u ime DPS-a pozvao Specijalno državno tužilaštvo da preduzme istražne radnje povodom, kako je rekao, nepočinstava i neogovornosti u državnim kompanijama u energetskom sektoru.

“Znate da smo podnijeli krivične prijave i naša namjera je skrenemo pažnju na neodgovorno ponašanje u EPCG, Rudniku uglja i CEDIS-u. Molimo medije da dio prostora rezervišu za ove teme jer su od vitalnog interesa za očuvanje supstance naše privrede”, kazao je Rakočević. 

On je uputio poziv SDT-u da radi poslove iz svoje nadležnosti.

“Da preduzmu istražne radnje u ovoj kompaniji jer se tamo dešavaju ne samo koruptivne, već i radnje koje ugrožavaju vitalne interese ekonomije. Vrlo brižno ćemo se pozabaviti sačinjavanjem više krivičnih prijava povodom neodgovornih radnji u CEDIS-u. Prije svega nepoštovanje biznis plana iz 2021. godine koji je ukazao kako broj zaposlenih treba da se struktuira. Zaposlili su oko 1.000 ljudi i pričinili vrlo mjerljivo štetu preduzeću”, naveo je Rakočević.

Kako je naveo, donijeta je i štetna odluka o popustima kao i zbog nepravilnosti u javnim nabavkama brojila, te da je elektrosistem “dio kritične infrastrukture, čija je bezbjednost ugrožena” te da su to primijetili i NATO partneri.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta