Foto: Pobjeda

Kako smo mogli čuti, dva ministra – Spajić i Leposavić, imaju dvojno prebivalište, što je u direktnoj suprotnosti sa propisima, ali i namjerom Vlade da “očisti” birački spisak, poručuje član Glavnog odbora Socijaldemokrata Marko Rakočević.

“Pozivamo zato dva ministra da odmah demantuju takve navode, ukoliko su neistiniti. Ako to ne učine, jasno je da ova Vlada ne samo otvoreno krši Ustav i zakone, već i otvoreno primjenjuje dvostruke aršine: dok građanima prijeti brisanjima iz biračkog spiska, u njoj sjede ljudi sa dvojnim prebivalištem”, navodi on. 

Kako je Rakočević dodao, gore navedeno, ukoliko je tačno, dovoljno govori o “dobrim namjerama” sa kojima se krenulo u “uređivanje” biračkih spiskova.

“Krenuti u jedno ovako osjetljivo pitanje sa zadnjim namjerama i pritom u svojim redovima imati one koji ne poštuju propise i državu Crnu Goru, zaista je vrhunac licemjerstva.”

“Za malu Crnu Goru svako netransparentno “prebiranje” po biračkim spiskovima može imati presudan značaj i promijeniti izbornu volju. Posebno kad se to planira “provući” podzakonskim aktima i bez šire rasprave. Zato, Vlada neka sa “čišćenjima” krene od sebe, a sa građanima samo polako i bez zadnjih namjera”, zaključuje Rakočević. 

Izvor: Antena M

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta