Raičković: “Čim sam uputio udarac, znao sam da će biti gol”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: FSCG

Uljepšao je predivan ambijent u Baru, sa prekrasnim zalaskom sunca je spustio loptu u mrežu na sebi svojstven način, a golom je naslikao najljepšu razglednicu lučkog grada gdje fudbal napokon živi punim plućima.

Prefinjeni vezista Miloš Raičković je (o)pet ispalio raketu natjeravši čuvara mreže “mornara” da se koprca u istoj. Bio je to dodir klase, osjećaj slobode, trenutak inspiracije…

Za uživanje!

“Čim sam uputio udarac, znao sam da će da bude gol”, nema dilemu “Plavi” 27-godišnjak, dok govori o vodećem pogotku protiv Mornara (na kraju 3:0) u 3. minutu kada je lob udarcem pogodio skoro sa centra.

A Ra(i)keta više nije slučajnost, već uža specijalnost reprezentativnog veziste – Kom, Sutjeska, Petrovac, Jezero, Mornar.

“Dođe ideja kada se namjesti situacija u trenutku i ne libim se da pokušam. Stvarno sam srećan što sam uspio i ovoga puta”, naglasio je Raičković za sajt FK Budućnosti.

O ljepoti evrogolova našeg prvotimca je nemoguće raspravljati. To je kolekcija koju ima malo ko u svojoj režiji.

“Svaki je lijep i poseban na svoj način i što je bitn0, svaki je bio značajan za ekipu u tom trenutku. Kao najdraži mogu da izdvojim protiv Sutjeske u derbiju, a kao tehnički najljepši upravo lob protiv Mornara”, istakao je Raičković.

Pogodak u derbiju protiv Mornara je bio peti Raijev u aktuelnoj sezoni, a čak četiri je postigao van 16 metara. Poređenja radi, prošle sezone je postigao šest golova.

“Ne opterećujem se golovima, ali sam naravno izuzetno zadovoljan individualnim učinkom. Igram najefikasniju sezonu u karijeri i želim da nastavim u tom ritmu”, poručio je Raičković, koji je golom pogurao ekipu do trećeg vezanog trijumfa i gornjeg doma na tabeli.

“Poslije svega, najbitnija je pobjeda tima. I to što je došla na teškom terenu za nastavak pobjedničke serije. Mislim da smo uhvatili ritam, igramo sve bolje i efikasnije i što je najbitnije sačuvali smo našu mrežu u prethodne dvije utakmice”, ocijenio je on.

Nakon spektakularnog loba, autor gola je otrčao do šefa stručnog štaba Aleksandra Nedovića kako bi kompletna ekipa – startnih 11 plus klupa – završila u zagrljaju.

“Prava atmosfera vlada u ekipi i u našem odnosu sa stručnim štabom. Iz tog razloga sam želio da ga svi zajedno sa šefom proslavimo i pokažemo da smo pravi kolektiv”, kazao je Ričković.

A na kraju je uslijedio zagrljaj i pjesma sa navijačima da slika bude kompletna. Upravo se povratak tifoza na tribine poklopio sa dobrim rezultatima.

“Iskreno, falila nam je ta podrška navijača, naročito u ovako nekom turbulentnom period koji je iza nas. Prepoznali su to, mislim da su nam dali vjetar u leđa i pokrenuli nas”, zaključio je strjelac maestralnog gola – Miloš Raičković.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta