Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
gradski.me

Nikšićanin Ranko Radulović osuđen je od strane Osnovnog suda u Nikšiću na pet mjeseci zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu advokata Srđana Lješkovića.

Njemu je izrečena i mjera bezbjednosti zabrana približavanja oštećenom Lj. S., koja će trajati dvije godine po pravosnažnosti presude, s tim što se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, odnosno vrijeme provedeno u pritvoru, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere, saopšteno je iz Osnovnog suda u Nikšiću.

Kako su kazali, okrivljenom Željku Matijaševiću koji se tereti za ugrožavanje sigurnosti putem pomaganja, izrečena je uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca, u koju se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru.

-Okrivljenom R.R. sud je nakon donošenja presude produžio pritvor, jer i dalje postoje zakonski uslovi iz člana 448 stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom postupku- naveli su u saopštenju.

Podsjećamo, Radulović i Matijašević uhapšeni su u januaru ove godine nakon prijave advokata Srđana Lješkovića u kojoj je naveden da se u neposrednoj blizini njegove porodične kuće u naselju Kočani pored njega parkiralo vozilo u kojem su se nalazili Ž.M. i R.R., a kojom prilikom je primijetio da R.R. kod sebe posjeduje vatreno oružje – pušku.

On je tada naveo da mu je Radulović u više navrata, dok se nalazio u Istražnom zatvoru, upućivao prijetnje preko Matijaševića.

Izvor: Pobjeda

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta