Radulović za predsjednika Savjeta EKIP-a, članovi Savić, Labović, Jovanović i Nokić

Foto: RTCG

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložio je Skupštini da izabere Milana Radulovića za predsjednika Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, a za članove tog tijela Jelenu Savić, Nikolu Labovića, Dejana Jovanovića i Amera Nokića.

Tokom tačke dnevnog reda koja se odnosi na nastavak postupka imenovanja predsjednika i četiri člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, predsjednik ovog tijela Mirsad Nurković kazao je da se to pitanje moralo riješiti.

Javni konkurs za ove funkcije objavljen je 7. februara, prijavila su se 32 kandidata.

„Krajem marta Odbor je održao konsultativno saslušanje tih kandidata. ASK je 20. marta navela da se u informacionom sisitemu ne nalaze podaci da su oni prekršili zakon o ASK“, naveo je Nurković.

Biraju se kandidati za predsjednika i četiri člana savjeta Agencije.

Poslanik SD Boris Mugoša kazao je da je proces ispitivanja kandidata bio odgovoran i kvalitetan.

„Međutim, tražio sam da do izbora sjednemo i razgovaramo mi kolege da bi izabrani članovi imali mnogo širi legitimitet. Vidjeli smo šta se desilo kada su izabrani u Parlamentu oni koji su imali podršku mnogo veću od kvalifikovane koliko je to pozitivno ocijenjeno i olakšalo je kandidatima rad jer imaju veliku podršku Parlamenta. Nažalost, konstatujem da do dijaloga nije došlo, a poenta je da smo mogli da napravimo iskorak i porazgovaramo o tome jer nam toga fali u društvu“, kazao je Mugoša.

Naveo je da je propuštena šansa za razgovor, a da je važno da dijalog postoji naročito u situaciji kada nema kvalifikovane većine.

Potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović i članica ovog  Odbora, kazala je da vjeruje da će kandidati obavljati funkcije časno i pošteno jer imaju odlične biografije. 

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments