Radulović: Sanirano klizište u Donjim Lugama

Sanacija klizišta „Donje Luge“ koje se nalazi na regionalnom putu R-2 Berane-Andrijevica-Murino je završena i ovaj kraj konačno je dobio bezbjedan put, kazao je nakon obilaska gradilišta ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.
Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Kako je saopšteno iz ovog resora, Radulović je kazao da je završena rekonstrukcija ispod puta, a postavljeni su asfalt i saobraćajna signalizacija.

“Sanacijom ovog klizišta omogućiće se bezbjednija i sigurnija veza Plava, Murina, Gusinja i okolnih naselja sa Andrijevicom i drugim djelovima sjevera Crne Gore”, rekao je Radulović.

On je rekao da je sjever države na listi prioriteta rada ove Vlade, te podsjetio da je raspisan pretkvalifikacioni tender za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, čija će izgradnja početi početkom naredne godine.

Foto: MSP

“Takođe, u toku je i izbor projektanta za izradu idejnog projekta Andrijevica-Boljare, sa rokom završetka od 14 mjeseci, nakon čega ćemo pristupiti izboru izvođača radova. U skladu sa planiranom dinamikom, očekujemo da već u prvim mjesecima 2026. godine izaberemo izvođača i nastavimo izgradnju autoputa od Andrijevice do Berana, čime će se značajno unaprijediti putna infrastruktura i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore”, naveo je Radulović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, izgradnjom dionice Mateševo-Andrijevica, vrijeme putovanja od Andrijevice do Podgorice skratiće se sa sadašnjih dva sata, preko Lubnica, na samo 35 minuta vožnje auto-putem.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments