NAJNOVIJE

Foto: MSP

Počeli su radovi na rekonstrukciji dionice puta od Lepenca do Ribarevina u dužini od 12,8 km. Ovo je sastavni dio rekonstrukcije magistranog puta Lepenac – Ribarevina – Poda – Berane koja je počela u avgustu prošle godine.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da je vrijednost cjelokupnog projekta skoro 36 miliona eura, a radovi bi trebalo da budu završeni do avgusta 2025. godine.

“Završetkom rekonstrukcije ovog putnog pravca imaćemo put koji svojim elementima i kvalitetom izgradnje predstavlja modernu i bezbjednu saobraćajnicu, koja će omogućiti udobnije, bezbjednije i ekonomičnije putovanje lokalnog stanovništva i odvijanje saobraćaja u tranzitu”, rekao je Radulović koji je posjetio gradilište.

On je zahvalio učesnicima u saobraćaju na razumijevanju zbog sporijeg odvijanja saobraćaja i zastoja, ali je najavio i nove investicije na sjeveru zemlje.

“U kontinuitetu nastavljamo sa ulaganjima na sjeveru zemlje. Pored početka izgradnje dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, možemo očekivati početak radova na putnom pravcu Bijelo Polje-Dobrakovo, što će uz završetak projekta Rožaje–Špiljane i Lubnice-Jezerine, značajno unaprijediti putnu infrastrukturu i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore,” zaključio je Radulović.

Početku radova na dionici Lepenac–Ribarevina sa ministrom Radulovićem prisustvovao je i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

“Radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Lepenac–Ribarevina–Poda–Berane se izvode zadovoljavajućom dinamikom. Očekujem da će ugovor biti ispoštovan i da će biti završen u skladu sa ugovorenom dinamikom”, kazao je Vuksanović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta