Gradski portal

Radulović: Odbori direktora na “testu” nakon godinu dan


Foto: Gradski. me
Rad Odbora direktora u državnim kompanijama koje posluju u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva nakon godinu dana biće analiziran, poručio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović tokom predavanja studentima Ekonomskom fakulteta u Podgorici koji nastavu prate na engleskom jeziku.

“Svi oni odbori koji ne pokažu rezultat u prvih godinu dana rada biće smijenjeni. Moramo da promijenimo dosadašnju praksu da se u Odborima direktora sjedi zbog mjesečne naknade. Mislim da u Crnoj Gori ima dosta mladih i obrazovanih ljudi kojima treba da ti šansu, a siguran sam da će u narednim godinama mjesta biti i za nekog od vas”, rekao je Radulović.

Ministar je kazao da su u deset od 11 kompanija u okviru Ministarstva saobraćaja i pomorstva promijenjeni Odbori direktora.

“U svim Odborima direktora sjedi jedan broj profesionalaca i mislim da to treba da bude praksa u narednom periodu. Moramo više poštovati znanje nego politiku”, rekao je Radulović.

Navodi se da ministar je studentima održao predavanje na temu “project management”, a prenio je i svoja iskustva tokom rada u kompaniji “Tesla”.

Iz MSP su naveli da tokom posjete Ekonomskom fakultetu ministar je razgovarao sa dekanom Mijatom Jocovićem.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije