NAJNOVIJE

Foto: Vlada

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović najavio da će sjutra u 14 sati biti otvoren put Lubnice-Jezerine i tunel Klisura za sva, osim za teretna vozla. On je za TVCG kazao da će u prvoj polovini godine biti raspisan tender, a da ćemo do kraja godine dobiti izvođača, te da će tada početi izgradnja druge dionice auto-puta Mateševo-Andrijevica.

Dio novca za finansiranje druge dionice auto-puta obezbijediće EBRD.

“EU je prepoznala rezultate rada ove Vlade. Oni će odobriti 40 odsto granta u iznosu između 200-250 miliona eura. Takođe ćemo dobiti 200 miliona kredita od EBRD-a”, kazao je on.

U prvoj polovini biće raspisan izbor tendera za izbor izvođača, a do kraja godine bi trebalo da imamo izvođača.

“Čim dobijemo izvođača, možemo da počnemo sa gradnjom auto-puta”, kazao je on.

Radulović je istakao da će sjutra u 14 sati biti otvoren put Lubnice-Jezerine i tunel Klisura za sva, osim za teretna vozla.

“To će biti za sva osim za teretna vozila koja će tim putem moći da prolaze od utorka od sedam do 18 sati”, izjavio je Radulović.

Kazao je da je spajanjem Željezničkog prevoza i Održavanja izbjegnut je stečaj i sačuvano je 186 radnih mjesta.

“Bez jakog željezničkog sektora, ne možemo imati ni stabilnu Luku Bar”, kazao je on.

Zato su, kako kaže, u februaru aplicirali za tri projekta u Western_Balkan_Investment_Framework_.

“Sva tri se tiču željeznice. Prvo je rekonstrukcija pruge unutar same Luke Bar. Druga je rekonstrukcija svih željezničkih stanica od Bara do Bijelog Polja. Treća je da se produži pruga od glavnog grada do aerodroma, jer svi znamo da nemamo javni prevoz od glavnog grada do aerodroma”, istakao je ministar.

Kaže da je od januara intenzivirao radove u Tivtu i da se već vidi rezultat.

“Bili smo jako nezadovoljni radovima na dionici Vrulja Mijakovići, zato smo raskinuli ugovor. Mislim da je to dobra poruka izvođačima da ako se ispoštuju dogovori sa državom nema problema, a ako ne, moraće da snose posljedice”, kazao je on.

Istakao je da je raspisan tender za novog izvođača na tom putu.

“U narednih nekoliko sedmica imaćemo tu novog izvođača sa tendera”, rekao je ministar.

Kada je riječ o putu Rožaje-Špiljani, ni tu nije krio nezadovoljstvo.

“Prije par nedjelja sam nenajavljeno došao tamo. U narednih nedjelju dana ću sjesti sa direktorom Strabaga u Crnoj gori i želim garanciju da će taj put biti završen do 15. juna”, rekao je Radulović.

Izvor. RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta