Gradski portal

Radulović: Knežević se ne može predstavljati kao žrtva, da bi bio svjedok saradnik moraće da pruži više od priče o plavoj torbi

Foto: Gradski.me

Advokat Veselin Radulović ističe da je krajnje neprimjereno da određeni političari predstavljaju uhapšenog biznismena Duška Kneževića kao borca za pravdu koji će da odsiječe glavu kriminalnoj hobonici i da uradi nešto spektakularno. Smatra da od Kneževićeve volje nije moglo da zavisi da li će biti izručen Crnoj Gori.

Radulović smatra da je izručenje Kneževića dobra vijest i za njega i za građane.

Da bi Duško Knežević postao svjedok saradnik, tužilaštvo treba da procijeni da bi njegov iskaz doveo do određenih počinilaca krivičnog djela.

“Treba doći do procjene da bi taj njegov iskaz koji bi dao doprinio otkrivanju drugih počinilaca i kriminalne organizacije, odnosno da njegov iskaz bude od pretežnijeg interesa nego krivično gonjenje njega samog”, istakao je on.

To će, dodaje, procijeniti tužilaštvo i taj status on može steći sve do okončanja glavnog pretresa. Posebno je objasnio da se postupak ne može zasnivati samo na izjavi svjedoka saradnika, te da se moraju pružiti dokazi.

“Ako bude želio da bude svjedok saradnik, on će morati da pruži nešto više od priče o plavoj torbi, moraće da pruži konkretne dokaze”, kaže Radulović.

Smatra da je snimak plave torbe Knežević trebalo odavno da pusti, jer je to više puta najavljivao.

“On je više puta najavljivao plavu torbu, snimak kako nekom daje novac. To se sve svelo na priču”, kaže on.

Poštujući pretpostavku nevinosti, Radulović ističe da je krajnje neprimjereno da određeni političari predstavljaju Kneževića kao borca za pravdu koji će da odsiječe glavu kriminalnoj hobonici i da uradi nešto spektakularno. Smatra da od Kneževićeve volje nije moglo da zavisi da li će biti izručen Crnoj Gori.

“On se prikazuje kao žrtva bivšeg režima. Ja lično u to ne vjerujem. On je imovinu stekao zahvaljujući konekcijama sa bivšim režimom i stekao je na prilično sumnjiv način, tako da se teško može predstaviti kao žrtva tog sistema i režima”, smatra advokat.

Naglašava da je jako važno da nadležni organi obezbijede punu bezbjednost Duška Kneževića i svih drugih učesnika u ovom postupku ako postoji procjena nadležnih organa.

“Ja se ne bih pouzdao u te procjene laičke i političke javnosti. On ne smije biti ugrožen ni na koji način”, kazao je Radulović.

Radulović smatra da se ne treba zanemariti kakve je veze Knežević imao sa bivšim režimom.

“On se predstavlja kao velika žrtva, kao neki uspješan biznismen, a evo vidjeli smo koliko je uspješan bio možda i kroz to da je dovodio Pamelu Anderson koju je najavljivao kao ozbiljnog investitora. Svako elementarno ozbiljan je znao i u tom trenutku koliko je ta priča ozbiljna”, kazao je Radulović.

Izvor: RTCG

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije