Foto: CBCG

Foto: CBCG

Guvernerka Centralne banke (CBCG), Irena Radović, učestvovaće danas u Briselu na Ekonomskom i finansijskom dijalogu između Evropske unije i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata.

Iz CBCG je saopšteno da će na sastanku biti riječi o ekonomskoj situaciji i aktuelnim izazovima u zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima, kao i o preporukama Evropske komisije za vođenje ekonomskih politika u tim državama.

Sastanak će biti organizovan pod okriljem evropskog komesara za ekonomiju, Paola Đentilonija, a njime će predsjedavati Vinsent Van Peteghem, potpredsjednik Vlade i ministar finansija Belgije, koja trenutno predsjedava EU, kao i visoki zvaničnici Mađarske i Poljske, koje će u narednom periodu preuzeti predsjedavanje Savjetom EU.

Radović će se, tokom posjete Briselu, sastati i sa predsjednikom Evropskog savjeta za plaćanja, Havijerom Santamarijom, na temu predstojećih aktivnosti u vezi sa proširenjem geografskog područja SEPA na Crnu Goru.

„Na tu temu će biti obavljeni i dodatni sastanci Radović u Evropskoj komisiji“, rekli su iz CBCG.

Izvor: Agencija MINA

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta