Iz Glavnog grada saopštili su da je u toku sanacija oštećenja starog cjevovoda u Ulici Husinjskih rudara, te da će radovi biti završeni sjutra.

“Naime, Glavnim projektom rekonstrukcije Ulice Husinjskih rudara, predviđena je zamjena postojećeg azbestno-cementnog cjevovoda novim cjevovodom od PEHD-a, DN110”, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, novi cjevovod je ugrađen, a nakon što preduzeće Vodovod i kanalizacija izvrši prespajanje svih postojećih potrošača, stari azbestno-cementni cjevovod biće napušten.

“Do uršavanja asfaltne podloge u Ulici Husinjskih rudara došlo je zbog oštećenja pomenutog starog (azbestno-cementnog) cjevovoda, najvjerovatnije prilikom izgradnje kolovozne konstrukcije i upotrebe mehanizacije”, piše u saopštenju.

Radovi na sanaciji cjevovoda, kako je i navedeno, biće završeni u petak, nakon čega slijedi popravka kolovoza i trotoara.

Podsjećaju da se saobraćaj se odvija nesmetano, te zahvaljuju građanima na strpljenju i naglašavaju da kada su u pitanju zahtjevni radovi sa teškom mehanizacijom, može se desiti da dođe do određenih oštećenja koja nije moguće evidentirati odmah, što je bio slučaj i u pomenutoj u ulici.

“Očekujemo da će sanacija kolovoza biti u potpunosti završena u narednih nekoliko dana”, zaključuju u saopštenju.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta