U Crnoj Gori je veoma dramatična situacija, to je jedno bure baruta koje lako može da eksplodira, samo je potrebna jača varnica, opisao je aktuelnu situaciju u našoj državi novinar i publicista Šeki Radončić u intervjuu za N1.

Komentarišući blokadu puteva prema Podgorici, Radončić je rekao da je počela da se dešava jedna vrsta crnogorskog proljeća, crnogoskog ustanka.

– Tu mislim na Crnogorce, te pripadnike manjiskih naroda – Bošnjake, Hrvate, Albance. Jednostavno se osjećaju toliko pritisnuti, da taj pritisak izaziva kontrareagovanje. Već su počela okupljanja, već su počeli protesti i blokiranja crnogorskih saobraćajnica. Ogroman je pritisak na Crnu Goru, da tako kažem, velikosrpskih bojovnika iza kojih stoji Rusija. Sve u režiji Srpske pravoslavne crkve. I što se prvi put dešava, u režiji sopstvene vlade – izjavio je Radončić.

Prema njegovim riječima, aktuelna Vlada stavlja tuđe interese ispred sopstvenih.

– Nema manjinskih interesa. Sto dana nove Vlade se pretvaraju u “etnički inžinjering” i takozvanim legalnim putem pretvaraju se već u “novi entitet kakav je Republika Srpska” – zaključio je Radončić.

Negiranje genocida u Srebrenici od strane ministra pravde Vladimira Leposavića, Radončić ocjenjuje moralnim divljaštvom, kršenjem kulture sjećanja i veličanjem zločina i zločinaca, čime se, kako kaže, puni “ta crnogorska čaša”.

– Sve je dovelo do toga da je juče izašao narod na ulice. Sadašnji premijer je demonstrirao kako to misli riješiti. Tako što je službeni autombil koji vozi njegovu kćerku uletio u masu demonstranata i povrijedio dvojicu građana. Već su objavljeni snimci na kojim vozač, bez obzira na upozorenje policije, dodaje gas. Primiče se ljudima i jednostavno ih “podiže” što se već smatra da im je ugrozio život – ističe Radončić.

Premijer Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić optižio je predsjednika države, Mila Đukanovića da “destabilizuje državu”. Na pitanje da li je riječ o sukobu pristalica nove vlade i starog predsjednika, Radončić kaže da se ovdje radi o bahatosti nove vlasti, te da Đukanović nema veze sa ovim.

– Đukanović i dalje služi kao neka vrsta stabilizatora. Još je tu čovjek razuma, iako su crnogorski suverenisti nezadovoljni. Čak smatraju da je to jedno preblago reagovanje. Mislim da Đukanović mudro vodi državu i da je to jedina politička figura koja sada ima stvarnu političku težinu – zaključio Radončić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta