Radnici Željezare traže da se vrate na posao

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: Printcreen/ RTCG

Nezadovoljni radnici nikšićke željezare okupili su se na parkingu kompanije u znak protesta zbog svog statusa. Naime, veliki broj zaposlenih iz prerađivačkog sektora na plaćenom je odsustvu već nekoliko mjeseci. Apelovali su na menadžment, lokalnu samoupravu, nadležno ministarstvo i Vladu da pronađu model koji bi im omogući da se vrate na posao. Podržali su ih i radnici Metalca, Boksita, Boke i Saveza sindikata.

Predstavnik Željezare Željko Rabrenović je kazao da su radnici u proteklim godinama mnogo propatili. Pitao je i Vladu i menadžment šta misle sa radnicima i da li će da strepe svakog mjeseca da će završiti na Birou rada.

“Tražimo samo pravo na rad i da budemo adekvatno plaćeni za njega”, kazao je Rabrenović.

Predstavnik radnika Metalca koji su se pridružili protestima, Radisav Bulatović, kazao je da su u velikoj agoniji.

“Prije 2019. Metlac je prestao da radi, hale su opustošene, nama se niko nije obraćao i zato razumijemo i radnike Željezare, Boksita, HTP Boka. Mi smo slična branša, niko nije okrenuo glavu i pokušao da pomogne. Isti apel kao i radnici Željezare šaljemo prema vladi”, kazao je Bulatović.

Predsjednik opštine Marko Kovačević je kazao da Opština nema nikakvih ingerencija da ovaj problem riješi, ali daje moralnu podršku radnicima i učiniće pritisak na nadležne institucije da im se pomogne. On je istakao da Željezara treba ovom gradu, a tržišta za njene proizvode ima.

Izvor: RTCG

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta