Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

foto: Gradski

Radnici Željezare, njih 229, danas protestuju ispred Vlade Crne Gore izrazili nezadovoljstvo povodom aktuelnih deašavanja u toj fabrici.

Predstavnik radnika Milan Kosović kazao je da će se po drugi put sastati sa premijerom Dritanom Abazovićem i da od njega i resornih ministara očekuju konkretne poteze u cilju bržeg rješavanja problema.

Kako je rečeno predstavnicima koji su ušli u zgradu Vlade, biće primljeni nakon završetka sjednice.

“Naši zahtjevi su nepromijenjeni od prvog dana, a to je da fabrika radi, da se poništi odluka o otkazima do momenta kada je neko drugi preuzme , pošto Toščelik očigledno nije zainteresovan za proizvodnju. Imamo i zainteresovanog investitora, našeg sugrađanina koji bi mogao da preuzme fabriku uz pomoć države, a prošlog petka smo dobili čvrste grancije od premijera Abazovića da je država uz nas i imamo velika očekivanja od ovog sastanka, kazao je radnik Željezare Ljubiša Đikanović, za Gradsku RTV.

Radnici nose majice koje su sami pravili, sa brojem 229 koji simbolizuje 229 planiranih otkaza.

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta