Još devet škola u nikšićkoj opštini biće opremljene računarskom opremom. Računarske učionice JU Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola, biće opremljene sa 32 računara, dva televizora i dva multifunkcionalna štampača, a kabineti sa tri računara, tri televizora 65 inča i pet laptopova, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija MPNI.

“Generacije koje pohađaju JU OŠ „Ratko Žarić“ koristiće računarske učionice u kojima će se instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabineti biti opremljeni sa 15 računara, 15 televizora 65 inča i pet laptopova”, kažu u MPNI.

Naglašavaku da će sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem biti opremljena računarska učionica JU Gimnazija „Stojan Cerović“ a kabineti sa tri računara, tri televizora i pet laptopova.

JU Prva srednja stručna škola za računarsku učionicu dobija 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa tri računara, tri televizora 65 inča i četiri laptopa.

Muzička škola, JU Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Dara Čokorilo“ za računarsku učionicu dobija 16 računara, televizor i multifunkcionalni štampač a kabineti tri računara, tri televizora 65 inča i laptop.

Isti broj računara za računarsku učionicu, 16, dobiće JU Srednja stručna škola, kao i televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač. Kabinetima će se instalirati tri računara, tri televizora i dva laptopa.

Računarska učionica u JU OŠ „Radoje Čizmović“ biće opremljena sa sedam računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će se u kabinetima instalirati šest računara, šest televizora 65 inča i laptop.

“IT timovi će u računarskoj učionici JU OŠ „Pavle Kovačević“ instalirati tri laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, dok će se kabineti opremiti sa šest laptopova i pet projektora. Kabineti JU OŠ „Rade Perović“ dobiće pet laptopova i četiri projektora a u računarskoj učionici će se instalirati dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač”, zaključuju u MPNI.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta