Search
Close this search box.

Putin: Zapad želi globalni sukob

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je danas da bi upotreba zapadnog oružja za gađanje ciljeva na ruskoj teritoriji, donijela rizik "ozbiljnih posljedica", pošto Ukrajina kao odgovor na rusku invaziju već gađa pogranična područja.
Foto: AP

„U Evropi, posebno u malim zemljama, moraju da razmišljaju o tome sa čime se igraju“ rekao je Putin, dodajući  da je to „ozbiljna stvar koja mora da se ima na umu, prije odluke o napadu duboko na ruskoj teritoriji“.

„To trajno zaoštravanje može da izazove ozbiljne posljedice“, poručio je Putin.

Ruski predsjednik smatra da bi to bilo dodatno zaoštravanje, jer bez obzira na to što bi ukrajinska vojska sprovodila napade, njih bi pripremili zapadnjaci koji Ukrajinu snabdijevaju oružjem.-

„Takav zadatak ne priprema ukrajinska vojska, već predstavnici zemalja NATO“, rekao je Putin optužujući Zapad da „želi globalni sukob“.

NATO je apelovao na svoje zemlje članice da dozvole Ukrajini da koristi zapadno oružje protiv vojnih ciljeva u Rusiji. Parlamentarna skupština NATO usvojila je u ponedjeljak (27.05.) na proljećnom sastanku u bugarskoj prijestonici Sofiji odgovarajuću deklaraciju sa motom „Uz Ukrajinu do pobjede“.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments