Foto: AP

Predsjednika Rusije Vladimira Putina glasalo je svega tri odsto glasača sa ruskim državljanstvom u Crnoj Gori, pokazali su preliminarni podaci asocijacije volontera Glasaj u inostranstvu (Golosuй za rubežom).

Po podacima ove asocijacije, Rusi u Crnoj Gori najviše su glasali za Putinovog rivala Vladimira Davankova – čak 65 odsto. 

Rusi koji žive u Crnoj Gori čekali su juče u redovima ispred ruske Ambasade u Podgorici da ostvare svoje biračko pravo, na predsjedničkim izborima.

Prema podacima asocijacije volontera, pravo glasa u Crnoj Gori imalo je više od 8.300 ruskih državljana.

Putin je očekivano i ubjedljivo pobijedio na izborima u Rusiji, obezbijedivši peti predsjednički mandat.

Slična je situacija bila i u Beogradu – 66 odsto Rusa glasalo je za Davankova, a tri odsto za Putina. 

Prema podacima Centralne izborne komisije u Rusiji, Putin je ukupno dobio više od 87 odsto glasova i osvojio je novi mandat koji će mu omogućiti da ostane na vlasti do 2030. godine.

Predsjednički izbori predstavljaju prvi veliki izlazak na birališta u Rusiji otkako je Putin pokrenuo invaziju na susjednu Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta