Izvor: Pixabay

Foto: pixabay

Monstat, kako tvrde, nijesu iznenadile loše vremenske prilike na sjeveru, pa kažu da su sa relevantnim preduzećima već dogovorili čišćenje puteva kako bi se realizovao popis koji počinje sjutra, piše Dan.

Na pitanje da li će Monstat obezbijediti terenska vozila za popisivače ili treba da takva vozila imaju lica koja prikupljaju podatke od građana, s obzirom na sniježne padavine na sjeveru države, posebno u seoskom području gdje je i putna infrastruktura loša, u toj institiciji kažu da “nije neočekivano da ovo doba godine prate vremenski uslovi kakve imamo ovih dana”.

„Vremenske uslove je nemoguće predvidjeti. Međutim, svjesni situacije u kontekstu predstojećeg popisa, u saradnji sa svim relevantnim institucijama, preduzeće se sve mjere u cilju totalnog obuhvata popisa. Nadležne službe, prije svega putari, u obavezi su da održavaju putnu infrastrukturu, što je u krajnjem i njihov posao, a na taj način omogućiće se da popisivači stignu do svakog domaćinstva. Sve popisne komisije će biti pripravne kako bi obezbijedili našim popisivačima adekvatna prevozna sredstva i popisom obuhvatili svakog građanina“ navode u Monstatu i naglašavaju da će “popisna komisija obezbijediti adekvatna prevozna sredstva i biti na usluzi popisivačima u cilju obilaska svakog domaćinstva”.

Izvor: Dan/Analitika

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta