Izdavačka kuća Sony saopštila je da će 30. jula biti izdat album Princa „Welcome 2 America“, pet godina od smrti poznatnog američkog muzičara.

Album iz 2010. godine pronađen je u muzičkoj sobi umjetnika u njegovom studiju u Mineapolisu. U toj sobi se nalazi veliki broj demo snimaka, nedovršenih albuma i uživo snimaka.

Princ (57), koji je umro 21. aprila 2016. godine, za života je vješto održao legendu o svom skrivenom muzičkom blagu.

Muzičar je 2014. godine rekao da izdavačima nikad nije davao svoje najbolje pjesme.

„Postoje pjesme koje niko nikad nije čuo, kao i tone snimljenog materijala iz raznih perioda“, rekao je Princ.

Američka televizijska mreža CBS imala je pristup novom albumu od 12 pjesama i u nedjelju će jednu emisiju posvetiti tome.

Sony je u svojoj najavi o novom abumu citirao Princa koji je 2010. godine rekao: „Svijet se napreže zbog dezinformacija. Vizija Džordža Orvela o budućnosti je ovdje. Dugujemo sebi da ostanemo postojani u svojoj vjeri da bismo prebrodili teška vremena koja su pred nama“.

Pored albuma biće objavljen i njegov koncert u Los Anđelesu iz 2011. godine.

Princ ili „dijete iz Mineapolisa“ bio je jedan od najvećih muzičara ’80-ih i ’90-ih godina s hitovima kao što su „Cream“ ili „Kiss“ u kojima je miješao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple Rain“.

Autor je više stotina pjesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pesmu „Purple Rain“ iz istoimenog filma iz 1985. godine.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta