Promocija upisa u vrtiće, osnovne i srednje škole djece RE populacije

Foto: MPNI

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) će, kako je najavljeno iz ovog resora, i ove godine organizovati promotivne aktivnosti za upis djece RE populacije u ustanove predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnovne škole i srednje škole u Podgorici, Nikšiću, Beranama i Baru.

„U okviru posjeta koje traju od 19. do 25. marta 2024. godine, predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Zavoda za školstvo, Ministarstva ljudskih i manjinska prava, Nacionalnog romskog savjeta i nevladinih organizacija koji se bave socijalnom inkluzijom RE zajednice razgovaraće sa roditeljima djece koja ove godine treba da se upišu u ustanove predškolskog vaspistanja i obrazovanja, u prvi razred osnovne škole, kao i sa učenicima devetog razreda osnovne škole kako bi im dali sve informacije koje se odnose na upis u srednje škole“, naveli su iz MPNI.

Iz MPNI dodaju da prva u nizu promocija biće održana 19. marta u JU OŠ ,,Kekec” u Baru sa početkom u 10 h i odnosiće se na upis u ustanove predškolskog vaspitanja i u prvi razred osnovne škole, kao i sa učenicima devetog razreda u cilju njihove obaviještenosti i motivacije za upis u srednje škole.

“Druga promocija koja se odnosi na upis u predškolsko obrazovanje i u prvi razred osnovne škole kao i upis u Srednje škole planirana je za 20. mart, u JU OŠ ,,Mileva Lajović-Lalatović” u Nikšiću u 10 sati. Treća promocija će se odrzati 21. marta u Podgorici u prostrorijama JPU ,,Đina Vrbica” u Vrelima, sa početkom u 10 časova za upis u predškolske ustanove i u prvi razred osnovne škole”, naveli su iz MPNI.

Istog dana, u 11 sati u OŠ ,,Božidar Vuković Podgoričanin”, biće organizovan sastanak sa učenicima devetog razreda podgoričkih osnovnih škola u cilju informisanja o upisu u srednje škole.

“Završna promocija biće organizovana u Beranama 25. marta, a sa roditeljima će se na temu upisa u predškolsko vaspistanje i u prvi razred osnovne škole, razgovarati u JPU ,,Radmila Nedić”, u 11 sati, dok će se sa učenicima devetog razreda sastati u JU OŠ ,,Radomir Mitrović” u 12 sati”, kazali su iz MPNI.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments