Produžen pritvor Kontiću za pokušaj ubistva u Novom Sadu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Viši sud u Novom Sadu produžio je danas za još dva mjeseca pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu.

Iako je već 15 mjeseci u pritvoru, njemu suđenje treba da počne tek 14. marta.

Portparolka suda Jelena Ostojin rekla je Tanjugu da je Kontiću pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično djelo kao i zbog uznemirenja javnosti.

Prema ovoj odluci pritvor može da mu traje do 31. marta nakon čega će ponovo biti ispitani razlozi za produženje.

Na optuženičkoj klupi sa Kontićem u martu će se naći i O.L. i L.V.

Više javno tužilaštvo optužnicom Kontića tereti za krivično djelo ubistvo u pokušaju, O.L. za učestvovanje u tuči, a L.V. za krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po potjernici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mjesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bjekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bježao, već da je u Crnu Goru otišao prije pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom prebio.

Do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno uputio prijetnje i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, a nije ih zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen cio snimak obračuna već samo jedan njegov dio, nakon čega je i pokrenut postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra i na njemu se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je porijeklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik prije incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta