Produžen pritvor Darku Šariću

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Viši sud u Beogradu donio je rešenje da Darku Šariću, koji čeka pravosnažnu presudu zbog šverca kokaina i pranja novca, i još petorici okrivljenih bude produžen pritvor do 30 dana, saopštio je Viši sud 13. maja.

Rešenje o produženju pritvora Šariću doneto je zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv rešenja može se izjaviti žalba.

Darko Šarić, koji čeka pravosnažnu presudu zbog šverca kokaina i pranja novca, uhapšen je u okviru međunarodne akcije EUROPOL-a i EUROJUST-a 14. aprila u Beogradu, kada je, između ostalih, uhapšen i njegov advokat Dejan Lazarević, koji je i glavni branilac osumnjičenog vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Osumnjičenom Darku Šariću stavlja se na teret, između ostalog, teško ubistvo i udruživanje radi krivičnih dela.

Šarić je uhapšen 2014. godine u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore i prebačen u Beograd pošto je bio osumnjičen za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Šarić je zbog tog dela bio osuđen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe.
Vrhovni sud je tu odluku poništio u junu 2021. i predmet vratio Apelacionom sudu na ponovno odlučivanje i krajem prošle godine Šariću ukinuo pritvor i odredio kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Osim toga, Šarić je u julu 2020. osuđen na devet godina zatvora zbog pranja novca, a sud ga je teretio da je sa svojom grupom “oprao” najmanje 20 miliona evra stečenih švercom kokaina. Tu presudu trenutno razmatra Apelacioni sud u Beogradu.

Darko Šarić je od 2005. državljanin Srbije, a inače je rodom iz Pljevalja u Crnoj Gori, gde je šest puta osuđen za različita kriminalna dela.

Izvor: RSE

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta